• 1396/12/07 - 12:00
  • تعداد بازدید: 268
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اردبیل :لازمه پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان همت تمامی مسئولین استانی را می طلبد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اردبیل در جلسه بررسی آخرین وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور و بالاخص در استان اردبیل که با حضور دستگاههای مرتبط در مدیریت بحران استانداری تشکیل یافت ، گفت : لازمه پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان همت تمامی مسئولین استانی را می طلبد و این استان با مدیریت یکپارچه و همکاری و هماهنگی بین  بخشی برای پیشگیری از شیوع بیماری آمادگی کامل دارد.



به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان ؛ مسعود امامی یگانه ضمن تقدیر از عملکرد دامپزشکی استان در راستای پیشگیری از شیوع بیماری بر پایش و رصد شبانه روزی بیماری توسط دامپزشکی و دستگاههای اجرایی ذیربط تأکید کرد و افزود در صورت شیوع بیماری تبعات ناشی از آن بسیار بیشتر خواهد بود و نیازمند امکانات و بودجه کلان است.



وی با اشاره بر لزوم فرهنگ سازی گسترده برای فراگیر شدن بیمه دام و طیور گفت در شرایط بحرانی دولت قادر نیست خسارت زیان دیدگان را جبران کند بنابراین بایستی فرهنگ بیمه را بیشتر رواج داد.



امامی یگانه با بیان اینکه هرگونه نقل و انتقال دام و طیور بایستی با مجوز دامپزشکی و تحت نظارت این ارگان باشد خواستار همکاری همه جانبه نیروی انتظامی و برخورد قاطع با متخلفان این حوزه شد.



مدیرکل مدیریت بحران استانداری با تأکید بر اینکه آموزش و اطلاع رسانی بایستی در راستای باز دارندگی در جامعه هدف باشد. و ایجاد حساسیت عمومی برای پیشگیری از شیوع بیماری و پرهیز از ایجاد نگرانی و ترس غیر واقعی در جامعه حائز اهمیت است تصریح کرد دستگاههای مرتبط و اطلاع رسان از جمله صدا و سیما به عنوان رسانه ملی باید در این زمینه مشارکت جدی داشته باشند.



وی با اذعان به محدودیت منابع مالی ، در عین حال حمایت خود را از دامپزشکی اعلام و برای کمک به جذب اعتبارات این حوزه قول مساعد داد.



در این جلسه مدیرکل دامپزشکی استان نیز با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور به اقدامات انجام شده در خصوص مقابله با این بیماری در منطقه اشاره کرد و گفت ویروسی که در حال حاضر در کشور فعال بوده و ایجاد بیماری می کند بیشتر مرغداریهای تخمگذار را تحت تأثیر قرار می دهد ولی این دلیل نیست که فارمهای گوشتی، از بیماری مصون باشند.



دکتر صالحی با تأکید بر اینکه بیماری در کمین فارمهای طیور منطقه است و هرگونه سهل انگاری صدمات جبران ناپذیری بر پیکـر صنعت طیور منطقه وارد می کند ، تصریح کرد شکل و علائم تلفات بیماری بسته به نوع و سویه ویروس متفاوت است



و لازم است صاحبان پرورش طیور صنعتی از هرگونه رفتار مخاطره آمیز و بی توجهی به نکات فنی و بهداشتی دامپزشکی و نقل وانتقال بی ضابطه طیور و تجهیزات فارمهای خود خودداری نموده و با رعایت دقیق موارد امنیت زیستی با دامپزشکی همکاری نمایند و در صورت مشاهده هرگونه افت تولید ، کاهش اشتها و حتی تلفات جزئی به بیماری مشکوک شده و در اسرع وقت مراتب را به نزدیکترین مرکز دامپزشکی اطلاع دهند تا با اقدام سریع و واکنش به موقع از شیوع و گسترش آن جلوگیری شود.



این مقام مسئول با بیان اینکه دامپزشکی به طور شبانه روزی بیماری را پایش و رصد می کند و مقابله با آن با همکاری و مشارکت دستگاههای اجرائی ذیربط امکان پذیر است ، خواستار تأمین اعتبار لازم برای مقابله با شیوع احتمالی این بیماری از سوی مسئولان ارشد استان شد.


وی یادآور شد نگرانی خاصی در حوزه مصرف فراورده های خام دامی در استان وجود ندارد و مردم خرید خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه نموده و مسائل بهداشتی را رعایت کنند.
  • گروه خبری:
  • کد خبر : 203012
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه