• 1398/09/16 - 10:03
  • تعداد بازدید: 682
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

صادرات ۱۹ میلیون دلاری فراورده‌های دامی خراسان رضوی به ۲۵ کشور جهان

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی از صادرات ۱۹ میلیون دلاری فراورده‌های دامی این استان به ۲۵ کشور جهان خبر داد.

دکتر احمد شریعتی در گفت‌وگو با فارس در بردسکن با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ هزار راس دام، ۴ هزار نفر شتر و بیش از ۵۱ واحد دامی در این شهرستان وجود دارد، اظهار کرد: بردسکن به عنوان یکی از قطب‌های حوزه دام در خراسان رضوی می‌توان معرفی کرد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی متذکر شد: فصل‌های پاییز و زمستان کانون بیماری‌های آنفوآنزای دام و طیور در کشور و استان است، بنابراین کارشناسان ما با دقت همه دامداری‌ها و واحدهای پرورش طیور در  خراسان رضوی را به صورت مستمر نظارت می‌کنند.

وی نسبت به فعالیت صنعتی تعداد کمی از ۳۳ واحد کشتارگاهی در خراسان رضوی انتقاد کرد و افزود: همه دامداری‌ها چه سنتی و چه صنعتی زیرپوشش اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی هستند.

شریعتی با تاکید بر ضرورت ساخت کشتارگاهی بزرگ و صنعتی برای سه شهرستان کاشمر، بردسکن و خلیل‌آباد، اضافه کرد: به علت عدم همراهی مدیران که در کدام شهرستان این کشتارگاه ساخته شود، کشتارگاه مورد نظر هنوز ساخته نشده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه این استان تولیدکننده اول کشور در تامین گوشت قرمز است، یادآور شد: وجود ۷ میلیون دام سبک در خراسان رضوی این استان را به یکی از قطب های مهم دامپروری کشور تبدیل کرده است.

وی ادامه داد: علاوه بر وجود ۴۰۰ هزار راس دام سنگین و ۸۰ میلیون قطعه مرغ  در خراسان رضوی، صادرات روده و پشم از این استان به ۲۵ کشور جهان نیز انجام می شود، همچنین، از ابتدای سال جاری تاکنون، بیش از ۱۸ هزار تن انواع کالاهای مرتبط با این بخش با ارزش دلاری ۱۹ میلیون دلار به ۲۵ کشور جهان صادر شده است.

شریعتی مقصد صادرات خراسان رضوی را کشورهای عضو اتحادیه اروپا، آسیای میانه و حوزه خلیج فارس ذکر کرد و افزود: این میزان کالا با یک هزار و ۲۱۳ فقره گواهی بین‌المللی صادره از سوی دامپزشکی این استان صادر شده است.

وی دقت در بررسی محموله‌های صادراتی و وارداتی را از جمله مواردی دانست که نقش مستقیمی در سلامت جامعه و اقتصاد کشور دارد و یادآور شد: پذیرش محموله‌های صادراتی مرتبط با دام و طیور جمهوری اسلامی در دیگر کشورها منوط به داشتن گواهی معتبر دامپزشکی است و این مهم در زمینه محموله‌های وارداتی نیز صادق است، بنابراین تا محموله‌ای دارای گواهی معتبر دامپزشکی از کشور مبدا نباشد، اجازه ورود به کشور را ندارد و بر این اساس همه محموله‌ها در سامانه یکپارچه قرنطینه دامی سازمان دامپزشکی کشور به صورت آنلاین ثبت می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی افزود: در حال حاضر، همه مبادلات دام و طیور و فرآورده‌های خام دامی استان از ۴ قرنطنیه مرزی، یک قرنطنیه بین استانی و یک قرنطینه داخل استانی با مجوز دامپزشکی انجام می‌پذیرد.

  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 246706
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه