تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1402/04/17 - 11:59
  • تعداد بازدید: 657
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نکات بهداشتی در باره خرید ماهی تازه و سالم

باتوجه به گرمای هوا و با در نظر گرفتن این که ماهی و فرآورده‌های شیلاتی زود فاسد می‌شوند، لازم است برای حفظ سلامت خانواده، نکاتی را در مورد تهیه ماهی سالم و تازه بدانید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کردستان، دکتر کیوان نوری رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان مریوان ۸ نکته بهداشتی مهم و کلیدی را که می‌تواند هنگام خرید ماهی کمک کننده باشد، به‌صورت مختصر بیان کرده است:

۱. بررسی فروشگاه عرضه ماهی: ماهی را از فروشگاه‌های معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنید و از خرید ماهی از دوره‌ گردها و پشت وانت‌ها خودداری کنید. کارت تندرستی افراد شاغل در فروشگاه، نظافت و پاکیزگی لوازم کار و نیز استفاده از یخ و یخچال، ملاک خرید باشد.

۲. توجه به بوی ماهی: ماهی سالم و تازه اصلاً بوی بد نمی‌دهد بلکه دارای رایحه‌ای ملایم و مطبوع است. بوی زننده، ناخوشایند و تند، نشانه فساد و پوسیدگی ماهی است.

۳. بررسی چشم ماهی: چشم ماهی سالم کاملاً شفاف، درخشان، براق و در داخل حدقه به صورت محدب و‌ مرطوب است. چشم ماهی فاسد و مانده خشک، تیره و دارای کدورت است.

۴. بررسی باله‌های ماهی: دم و باله‌های ماهی سالم، مرطوب و بدون آثار جراحت و آلودگی‌ست. ماهی مانده یا صید شده به صورت غیراصولی، دارای دم و باله پوشیده از لجن چسبنده به رنگ خاکستری-قهو‌ه‌ای است که گاهی پارگی نیز در آن دیده می‌شود. 

۵. بررسی گوشت ماهی با فشار انگشت: سطح بدن ماهی تازه وقتی با نوک انگشت فشرده می‌شود، بلافاصله به فرم طبیعی خود باز می‌گردد و مقدار کمی موکوس لغزنده و غیرچسبنده دارد؛ ولی سطح بدن ماهی مانده و فاسد مقدار زیادی موکوس چسبنده دارد و حالت ارتجاعی و برگشت‌پذیری خود را از دست داده است؛ بنابراین پس از فشار به جای اول خود باز نمی‌گردد.

۶. بررسی آبشش ماهی: آبشش ماهی تازه تمیز، درخشان، به رنگ قرمز روشن و بدون مایع چسبنده و لزج است. اما ماهی مانده یا فاسد فاقد آبشش مرطوب است و رنگ خاکستری متمایل به تیره دارد.

۷. بررسی فلس‌های ماهی: ماهی تازه دارای فلس‌های براق، محکم و چسبیده به بدن است درحالی که فلس‌های ماهی مانده یا فاسد براق بودن خود را از دست داده‌اند و به‌راحتی از پوست جدا می‌شوند.

۸. بررسی شکم و مخرج ماهی: شکم و مخرج ماهی تازه دارای قوام سفت و بدون افتادگی‌ست؛ در حالی که شکم و مخرج ماهی مانده یا فاسد شل، بیرون زده و دارای افتادگی‌ست.

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 304563
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه