تلفن: 021-88953400-3
ایمیل: info@ivo.ir
کد پستی: 1431684965
  • 1402/07/16 - 13:53
  • تعداد بازدید: 418
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه دامپزشکی به دامداران و عشایر در خصوص بیماری آنتروتوکسمی

دامداران و عشایر نسبت به تهیه و تزریق واکسن انتروتوکسمی تا قبل ازجابه‌جایی و یا ابتلای گله به بیماری اقدام کنند.

آنتروتوکسمی یا قلوه نرمی بیماریی است که بیشتر در فصل پاییز و بهار و مواقعی که جیره دام در حال تغییر است بروز می‌کند؛ این بیماری اغلب در بین دام‌هایی نظیر گوسفند و بز شیوع پیدا می‌کند و در شرایط حاد می‌تواند باعث تلف شدن دام شود.

علائم آنتروتوکسمی بسته به شدت آن متفاوت است و همچنین ارتباط مستقیم با سن گوسفندان دارد؛ در موارد فوق حاد با مرگ ناگهانی دام و در موارد با شدت کمتر با علائمی مانند اسهال، زمینگیری، تب و لرز، بی اشتهایی، بی قراری، گیجی، نفس نفس زدن، تشنج، ترشح زیاد بزاق و در نهایت، مرگ دام  همراه است.

اسدی پور، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم ضمن بیان نکات یاد شده گفته است هر عاملی که سبب کاهش حرکات دستگاه گوارش دام شود مانند مصرف بیش از حد شیر و یا علوفه تازه توسط بره‌ها و بزغاله‌ها، استرس، تغذیه با جیره غذایی سرشار از غلات و ماده خشک کم یونجه یا علف سبز، یا تغییر ناگهانی جیره از علوفه خشک به تر و بالعکس، سبب تغییر وضعیت میکروبی دستگاه گوارش و ازدیاد باکتری‌ها و سموم آن‌ها که عامل این بیماری هستند می‌شود.

وی با بیان این که واکسن پیشگیری از این بیماری با هزینه آزاد و  توسط بخش غیر دولتی در درمانگاه‌ها و مراکز واکسیناسیون دامپزشکی عرضه می‌شود، از دامداران و عشایر منطقه خواسته است نسبت به تهیه و تزریق واکسن تا قبل ازجابه‌جایی و یا ابتلای گله‌ها به بیماری، اقدام کنند.

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 308553
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه